نام گذاری سال 1398 به عنوان" رونق تولید" را می توان عصاره نام گذاری  سال های اخیر ( سالهای 1395، 1396 و 1397 ) دانست. چرا که " رونق تولید" به عنوان پایه و اساس پیشرفت و توسعه اقتصاد کشور برای مقابله با تهدید و تحریم دشمنان ، همواره در بیانات مقام معظم رهبری برجسته بوده است.

 

پژوهش خبری صدا وسیما: اقتصاد ایران از دوره های گذشته با تلاطم های فراوانی مواجهه بوده که در برخی از مقاطع تاریخی، با موفقیت از آن  عبور کرده و در برخی دیگر،  شکست هایی را تجربه کرده است. تجربه اقتصاد ملی در دوره تشدید تحریم ها و آشکار شدن برخی از عملکردهای نامطلوب اقتصادی موجب شد تا مقام معظم رهبری در یک آینده نگری و ژرف اندیشی مقاوم سازی  اقتصاد ملی  را در چارچوب اقتصاد مقاومتی» مسیر تداوم آینده اقتصاد کشور اعلام نمایند . بنابراین  لازمه اجرایی شدن اهداف اقتصاد مقاومتی مدنظر مقام معظم رهبری که طی چند سال اخیر در مراسم ها و مناسبات مختلف و در سخنانی مبسوط بدان تاکید فراوان داشته اند استفاده از تمام ظرفیت های موجود به منظور ارتقاء و رونق تولید ملی و افزایش بهره وری در بخش های مختلف تولیدی کشور است.

بر همین اساس نام گذاری سال 1398 به عنوان" رونق تولید" را می توان عصاره نام گذاری  سال های اخیر ( سالهای 1395، 1396 و 1397 ) دانست. چرا که " رونق تولید" به عنوان پایه و اساس پیشرفت و توسعه اقتصاد کشور برای مقابله با تهدید و تحریم دشمنان ، همواره در بیانات مقام معظم رهبری برجسته بوده است.

تاکیدات اقتصادی  مقام معظم رهبری بر " حمایت از تولید" در سال های اخیر و به طور اخص " رونق تولید " در سال 98 با توجه به تشدید تحریم های آمریکا و هدف قرار دادن اقتصاد و معیشت مردم،  اهمیت بیشتری پیدا کرده است تا جائیکه می توان به استناد به  بیانات ایشان در سالگرد چهلمین سال پیروزی انقلاب (اعلام گام دوم انقلاب) و سخنرانی نوروزی  معظم له و ت های کلی اقتصاد مقاومتی؛ پایداری و توسعه اقتصاد کشور را در دو کلمه خلاصه کرد ؛ "رونق تولید".

براساس فرمایش مقام معظم رهبری شعار امسال برای حل مشکلات کشور،  مخاطب گسترده تری را در برمی گیرد؛ که هم مسئولین و هم مردم می باشند.  در تایید و اهمیت این موضوع نیز، معظم­له در سال 1398 می­فرمایند:

 " اگر تولید شد، آن وقت در بخشهای مختلفی تحوّل ایجاد خواهد شد؛ اگر رونق تولید وجود داشته باشد، هم تأثیر میگذارد در اشتغال، هم تأثیر میگذارد در کم کردن تورّم، هم حتّی تأثیر میگذارد در وضع توازن بودجه، هم تأثیر میگذارد در بالا رفتن ارزش پول ملّی ببینید این باید انجام بگیرد و در برنامه قرار بگیرد؛ هم در برنامه‌ی دولت، هم در برنامه‌ی مجلس، هم در برنامه‌ی آحاد مردمی که توانایی ورود در وادیِ تولید را دارند. ."

از این رو ، برای آنکه نظام اسلامی بتواند با نقشه های دشمن هوشمندانه برخورد کند، می­ بایست گره های اصلی مشکلات اقتصادی کشور را شناسایی کرده و اقدام به برطرف کردن آنها نماید؛  به اذعان بسیاری از کارشناسان گره های اصلی اقتصادی کشور ،رکود تولید» ، بیکاری»و نقدینگی» است و راهکار باز کردن این گره­ ها نیز در تقویت و حمایت همه جانبه از تولید ملی نهفته است.  لذا  می توان با شناخت گره ها و استفاده از ظرفیت ها و توانمندی های داخلی به جای استفاده از منابع بیشتر و با بهره گیری از همان منابع موجود، با رونق بیشتر تولید به افزایش تولید ملی و  توان رقابت پذیری و افزایش صادرات غیر نفتی و ایجاد اشتغال دست یافت که در نهایت افزایش قدرت مقاومت اقتصادی کشور سبب رشد پایدار  اقتصادی و بهبود معیشت مردم و تقویت فرهنگ و الگوی مصرف در حمایت از کالای ایرانی خواهد شد.

چگونگی و اامات راهکارهای رونق تولید بدرستی  در بیانات حضرت آیت الله ای در اجتماع زائران و مجاوران حرم رضوی در سال 98 تبیین و مشخص شده است و بر همین اساس ، گروه اقتصادی اداره پژوهش ­های خبری معاونت ی، در راستای رسالت رسانه ­ای خود تلاش دارد با رصد اقدامات مسئولان و راهکارهای کارشناسان و به استناد فرمایشات مقام معظم رهبری، در خصوص حمایت از رونق و تولید  کالاهای ایرانی، در قالب گزارش­های هفتگی درهشت محور که در دو سال اخیر ( 1397 -1398 )استخراج شده است، مخاطبان را در جریان فعالیت­ ها و نیازهای تحقق شعار سال قرار دهد:

1-تولید مبتنی بر دانش و فناوری

2-مدیریت واردات

3-رقابت پذیری در تولید و تولید کالاهای  صادرات محور 

4-سرمایه گذاری در تولید

5-تقویت بنگاه های کوچک و متوسط

6-رفع موانع و بهبود کیفیت تولید

7-مبارزه با قاچاق

8-شکل گیری فرهنگ جهادی تولید

 

حجم: 1.54 مگابایت
توضیحات: مطالب کامل تر


دریافت
 


مشخصات

آخرین جستجو ها